Live afspelen

Steun MRWN

Informatie


Het zal je maar overkomen: je verheugt je op je vakantie en bent volop in de vakantiesfeer. Terwijl je nietsvermoedend met je gezin aan de grens of op het vliegveld staat word je uit de rij gepikt. Je weet niet waarom en je krijgt geen antwoorden van de marechaussee en de verantwoordelijke overheidsinstellingen zeggen nergens van af te weten. Je blijkt op een zwarte lijst te staan! Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Het gevolg is dat je niet meer op vakantie durft en met trauma's kampt. Er zijn ook slachtoffers die in Nederland problemen ervaren. Bijvoorbeeld een werkgever die wordt gewaarschuwd voor zijn nieuwe 'gevaarlijke werknemer', blokkades van bankrekeningen en geheime meldingen door gemeenten.

Als Nederlandse burger is het ministerie van Justitie en Veiligheid verantwoordelijk voor jouw veiligheid als burger. Als een persoon ergens van verdacht wordt, dan heeft hij het recht zich te verdedigen. Op dit moment staan er groepen moslims te boek als gevaarlijk of terrorist en is er geen overheidsorgaan die kan uitleggen waarom en waar zij verdacht van worden. Sterker nog de verschillende overheidsinstanties ontkennen dat de slachtoffers ergens van verdacht worden of op een ‘zwarte lijst’ staan. Door middel van juridische procedures en maatschappelijke druk staat MRWN de slachtoffers bij en vecht tegen dit onrecht.

1 Er is een samenwerking aangegaan met Argos met als resultaat een tv-uitzending die dit onder de aandacht heeft gebracht. Naar aanleiding van deze uitzending heeft Farid Azarkan in de Tweede Kamer vragen gesteld aan de minister van Justitie. Zie link onderaan
2 Meldpunt opgezet, met tot nu toe 50 meldingen van gedupeerden
3 Dit probleem bij verschillende (overheid)instanties en politici aan de kaak gesteld en bezig met (stappen naar) een oplossing
4 Interviews van gedupeerden op beeld naar buiten gebracht.
5 Per slachtoffer in kaart gebracht wat het probleem en een individueel onderzoek gestart

1. Van elk individu, die zich meldt, gaan wij aan de hand van AVG verzoeken na welke informatie over hem/haar is gedeeld en waar het probleem is ontstaan. Uit ons eigen onderzoek is al gebleken dat de NCTV onrechtmatig en onjuiste informatie over personen heeft gedeeld.
2. We zijn in gesprek met overheidsinstanties en politici over dit probleem
3. Wij zijn op dit moment bezig met een dagvaarding om de overheid voor de rechter te slepen. Hiermee willen wij bereiken dat de overheid actief de slachtoffers bijstaat en hun namen worden gezuiverd.

Hiervoor hebben wij financiële steun nodig, geschat op € 12.000, -

Nieuws artikel Argos

Uitzending Argos (online terug te zien)

Artikel Nederlands Dagblad
Nederlandse moslims onterecht op terreurlijsten. ‘ Ik geef mijn kinderen mee: Nederland is niet wat het lijkt’

Artikel AD
Niemand vertelt Said waarom hij op de 'terreurlijst' staat: 'Echt geen idee wat me overkwam’

Livestream

Laatste donaties