MUSLIM RIGHTS WATCH WINT RECHTSZAAK TEGEN DE NCTV EN KRIJGT RECTIFICATIE

“Muslim Rights Watch Nederland (MRWN) is in mei 2020 opgericht vanuit de islamitische gemeenschap om op te komen voor moslims die in het dagelijks leven te maken krijgen met de toenemende islamofobie.”

MRWN is door de NCTV opgenomen in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) en ervan beschuldigd extremistisch en radicaal te zijn. Volgens de NCTV zou MRWN “onverdraagzaam, anti-integratief en antidemocratisch” gedachtengoed verspreiden. MRWN heeft de NCTV meermaals om een feitelijke onderbouwing gevraagd en tot op heden hebben wij deze niet gekregen.

Dit is voor ons de reden geweest om een rechtszaak aan te spannen tegen de NCTV en een rectificatie te eisen voor deze ongefundeerde beschuldigingen. Met trots kunnen wij jullie mededelen dat wij de rechtszaak bij het gerechtshof hebben gewonnen en dat de NCTV hiermee wordt gedwongen de vermelding in het DTN te rectificeren. Onze naam is door de rechtspraak gezuiverd. Walhamdoelilah!!! De volgende stap zal zijn de schade op de NCTV te verhalen.

Het is de eerste keer dat de rechter oordeelt dat de inhoud van het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland onrechtmatig is. Hiermee komt de onschendbaarheid van het rapport te vervallen.

Klik hier om de uitspraak van het hof te downloaden.

Muslim Rights Watch Nederland (MRWN) is in mei 2020 opgericht vanuit de islamitische gemeenschap om op te komen voor moslims die in het dagelijks leven te maken krijgen met de toenemende islamofobie.

Dat MRWN een waakhondfunctie vervult en bijdraagt aan de rechtsontwikkeling als het gaat om discriminatiezaken is tegen het zere been van de NCTV. Het is algemeen bekend dat de NCTV zelf discriminatoir beleid voert en de groei van islamitische instituties actief saboteert. MRWN is opgericht om op te komen voor de rechten van moslims en is direct – zonder enig bewijs – in de hoek van terrorisme geplaatst. Dit bewijst het bestaansrecht van MRWN. Na het ‘boerka-verbod’, het toeslagenschandaal, het criminaliseren van imams, de ellende met het Hagalyceum en de spionagepraktijken in moskeeën is duidelijk dat sprake is van institutionele discriminatie.

Wij zijn verheugd jullie het nieuws te kunnen brengen dat wij onze strijd tegen islamofobie voortaan voortzetten op onze nieuwe locatie in Utrecht. Slachtoffers van islamofobie kunnen zich hier melden en onze steun ontvangen.

➥Steun jij ons werk ook? Doe dan een donatie zodat wij meer voor de islamitische gemeenschap kunnen betekenen
Doneer hier